VR & ZORG

Inzetbaarheid van VR
In de snel evaluerende zorgsector vormen 360-graden video’s een baanbrekend instrument dat de manier waarop zorg wordt geleverd en ervaren ingrijpend verandert. Deze innovatieve technologie opent de deur naar een nieuwe dimensie van betrokkenheid en zorginteractie.

Met 360-graden video’s kunnen zorginstellingen onder andere virtuele rondleidingen door faciliteiten geven, waardoor patiënten en hun families een realistisch inzicht krijgen in de zorgomgeving. Dit draagt bij aan een gevoel van transparantie en vertrouwen bij de client. Bovendien kunnen zorgprofessionals dankzij 360 video’s, trainingen op maat volgen, waarmee zij cruciale vaardigheden kunnen leren voor hun werk in de zorg, zoals een empathie training.
Cliënten kunnen met behulp van 360-graden video’s op meerdere manieren gestimuleerd worden, zoals herinneringsstimulatie bij personen met dementie of een angsttraining bij fobie therapie.

Op wat voor manier dan ook, het uitgangspunt van de inzet van 360-graden video’s in de zorg, is de kwaliteit van zorg door professionals te verhogen en mensen met een fysieke of mentale beperking te verbinden met hun omgeving, vroegere herinnering of eigen kracht.

Soorten producties
Voor de zorgsector bieden wij verschillende soorten (interactieve) producties aan. Deze zijn onder andere, maar niet gelimiteerd aan:

_VR-Beleving

VR-BELEVING

Een dementerend persoon, kan zijn/haar oude, vertrouwde woonkamer weer zien en beleven via een VR bril. De VR-beleving met dit vertrouwde beeld maakt die persoon rustiger en geeft een blij gevoel.

_VR-Traning

VR-TRAINING

VR kan worden gebruikt om zorgverleners op een veilige manier te trainen in het omgaan met patiënten die speciale zorg nodig hebben, zoals in de psychiatrie bijvoorbeeld.

_VR-Liveregistratie

VR-LIVEREGISTRATIE

Met een VR-Live registratie kan een chronisch zieke, immobiele patiënt via de VR bril toch een festival of concert bijwonen op een zelf gekozen moment. Dit vergroot het gevoel van vrijheid en geeft een moment van plezier voor de patiënt.

Dokter met VR bril

VR-CASUS

Een casus is een specifieke situatie, of voorbeeld dat wordt gebruikt om een concept of probleem te illustreren. Zoals een spoedsituatie in een ziekenhuis of een gezinssituatie waar maatschappelijk werk mee te maken kan krijgen. Via de VR bril kan de casus op een veilige, realistische manier beleefd worden.

Presentatie VR

VR-TOURS

Onze VR-tours laten patiënten virtueel kennismaken met zorginstellingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen en revalidatiecentra. Dit biedt een geruststellende en prettige ervaring voorafgaand aan een fysiek bezoek, wat bijdraagt aan hun gevoel van veiligheid en comfort.

Presentatie

VR-VOORLICHTING

Een revalidatiecentrum kan haar cliënten via een VR voorlichtingsfilm informatie geven over het te verwachten revalidatie traject van de komende maanden, alsmede een virtuele rondleiding door het revalidatiecentrum.

ZORG

Inzetbaarheid van Virtual Reality

In de snel evoluerende zorgsector vormen 360-graden video’s een baanbrekend instrument dat de manier waarop zorg wordt geleverd en ervaren ingrijpend verandert. Deze innovatieve technologie opent de deur naar een nieuwe dimensie van betrokkenheid en zorginteractie.

Met 360-graden video’s kunnen zorgverleners onder andere virtuele rondleidingen door faciliteiten geven, waardoor patiënten en hun families een realistisch inzicht krijgen in de zorgomgeving. Dit draagt bij aan een gevoel van transparantie en vertrouwen. Bovendien kunnen zorgprofessionals met behulp van deze video’s trainingen op maat geven en ontvangen, waardoor ze cruciale vaardigheden kunnen overdragen, leren en verbeteren. Cliënten kunnen met behulp van 360-graden video’s op meerdere manieren gestimuleerd worden, zoals herinneringsstimulatie bij personen met dementie.

Op wat voor manier dan ook, het uitgangspunt van de inzet van 360-graden video’s in de zorg is het verbinden van mensen met een fysieke of mentale beperking.

Soorten producties
Voor de zorgsector bieden wij verschillende soorten (interactieve) producties aan. Deze zijn onder andere, maar niet gelimiteerd aan:

 

_VR-Traning
VR-TRAINING

In een VR-training kunnen mensen interactief getraind worden om bijvoorbeeld om te gaan met diverse gebeurtenissen. Denk aan de omgang met bepaalde noodsituaties voor zorgverleners of een gedragsinterventie voor cliënten. Deze productiesoort is veelal informatief en kan zowel interactief als niet-interactief ingezet worden om mensen te trainen.

_VR-Beleving
VR-BELEVING

VR-belevingen zijn bedoeld om een meeslepende en immersieve ervaring aan te bieden op zo’n manier dat de gebruiker het gevoel heeft daadwerkelijk op de opgenomen locatie of in de weergegeven situatie aanwezig te zijn. De gebruiker hoeft dus niet live aanwezig te zijn en kan er overal bij. Denk bijvoorbeeld aan een tour door het ouderlijk huis van een dementerende cliënt of het omgaan met fobieën.

_VR-Voorlichting
VR-VOORLICHTING

Een VR-voorlichtings kan ingezet worden om kennis over te dragen en mensen voor te lichten over een bepaald onderwerp of thema. Door eventueel interactieve mogelijkheden kan de voorlichting gepersonaliseerd worden voor een meer immersieve leerervaring. Denk bijvoorbeeld aan een programma over een gezonde levensstijl en preventieve zorg.

VR-CASUS

Een VR-casus kan door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden en realistische voorbeelden ingezet worden om een situatie op verschillende mogelijkheden te analyseren, daarvan te leren en hiermee bepaalde processen te verbeteren. Denk aan complexe medische casussen.

_VR-Assesment
VR-ASSESMENT

In een VR-assesment kunnen door zorgverleners opgedane kennis en vaardigheden getoetst worden in praktijkvoorbeelden, waardoor een situatieschets ontstaat en er goed bekeken kan worden of de deelnemer in de desbetreffende situatie naar behoren handelt. Dit leidt tot directe terugkoppeling en continue professionele ontwikkeling. Ook kan een cliënt getoets worden of ie de verleiding van verslavingen kan weerstaan in een

_VR-Workshop
VR-WORKSHOP

Een VR-workshop is een workshop die plaatsvindt in een Virtual Reality omgeving en over het algemeen in groepsverband wordt gedaan. Zorgteams kunnen via deze technologie kennis opdoen, opdrachten onder begeleiding uitvoeren, samenwerken, communiceren en praktische vaardigheden ontwikkelen. Dit bevordert de samenwerking en efficiëntie.

_VR-Liveregistratie
VR-LIVEREGISTRATIE

Een VR-liveregistratie is een real-time opname van een gebeurtenis of activiteit die wordt vastgelegd met behulp van Virtual Reality-technologie. Kijkers kunnen gebeurtenissen ervaren als bezoekers. Tevens is er een mogelijkheid om een liveregistratie interactief te maken, waarbij kijkers meer keuzevrijheid hebben in het standpunt van waaruit zij het evenement willen beleven. Denk bijvoorbeeld aan een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd, terwijl studenten in real-time meekijken, wat educatieve en observerende mogelijkheden biedt. Ook seminars en congressen kunnen via een VR-liveregistratie worden vastgelegd.

_VR-Presentatie
VR-PRESENTATIE

Een VR-presentatie is een manier van presenteren, waarbij sprekers en deelnemers van Virtual Reality-technologie gebruik kunnen maken om content te presenteren en te ervaren. Denk aan virtuele slideshows bekijken, 3D modellen van chirurgische apparatuur of organen manipuleren. Denk ook aan het presenteren van innovatieve behandelmethoden en onderzoeksresultaten. Hiermee kunnen complexe onderwerpen op een visueel aantrekkelijke en boeiende manier gepresenteerd worden, waardoor de informatie duidelijker wordt en beter blijft hangen.

Uiteraard is er meer mogelijk dan alleen deze bovengenoemde voorbeelden. Neem voor meer informatie contact met ons op.