VR & WELZIJN

Inzetbaarheid van VR
In de dynamische wereld van welzijn wordt de impact van 360-graden video’s steeds groter en transformeert het welzijnslandschap. Deze technologie opent deuren naar een meer persoonlijke en indrukwekkende welzijnservaring voor zowel cliënten als hulpverleners.

360-graden video’s bieden welzijnsprofessionals de mogelijkheid om virtuele omgevingen te creëren, waardoor cliënten (op afstand) kunnen deelnemen aan therapeutische sessies of groepsactiviteiten. Deze virtuele betrokkenheid vergroot de toegankelijkheid van welzijnsdiensten.
Ook biedt dit deelnemers of cliënten de mogelijkheid om onafhankelijk van mobiliteit of gezondheid, deel te kunnen nemen aan cultuur en evenementen.

Bovendien kunnen hulpverleners met behulp van 360-graden video’s gepersonaliseerde zelfhulpmodules aanbieden, waardoor cliënten zelfstandig en op hun eigen tempo aan hun welzijn kunnen werken. Deze aanpak bevordert empowerment en zelfregie in de welzijnssector.

Soorten producties
Voor de welzijnssector bieden wij verschillende soorten (interactieve) producties aan. Deze zijn onder andere, maar niet gelimiteerd aan:

Sunset-Welzijn

VR-BELEVING

Een momentje voor u zelf op een tropisch strand of juist een mooie stad. Een levensechte beleving van een locatie waar u graag zou willen zijn, dat kan door het kijken van een VR beleving in een VR bril.

c2eb4482b2f641ebbaa5ea83274b1a15

VR-TRAINING

VR kan worden gebruikt om welzijnsprofessionals te helpen hun empathische communicatievaardigheden te ontwikkelen en daarmee kwalitatief betere hulp aan mensen te geven.

fotor-ai-20240404172255

VR-LIVEREGISTRATIE

Een familielid in het buitenland kan met een VR-Liveregistratie toch op afstand een familie evenement op een zelf gekozen moment in een VR bril bekijken en (her)beleven.

2Personenblij

VR-CASUS

Via de VR bril kan een casus beleefd worden. Bijvoorbeeld een situatie van een conflict tussen mensen met andere cultuur. Door een VR casus kan een professional leren zich in te leven in beide culturen en betere interventies toepassen.

fotor-20240404172935

VR-TOURS

VR-tours laten cliënten virtueel welzijnsinstellingen verkennen, zoals buurthuizen en dagbestedingscentra. Deze interactieve tours helpen nieuwe cliënten zich op hun gemak te voelen en versterken de band met de organisatie.

527644971483461

VR-VOORLICHTING

Een welzijnsinstelling kan haar cliënten via een VR voorlichtingsfilm informatie geven over de verschillende vormen van dienstverlening en zo de drempel verlagen voor nieuwe cliënten.

WELZIJN

Inzetbaarheid van Virtual Reality
In de dynamische wereld van welzijn komt de impact van 360-graden video’s naar voren als een revolutionaire kracht die het welzijnslandschap transformeert. Deze geavanceerde technologie opent deuren naar een meer meeslepende en persoonlijke welzijnservaring voor cliënten en hulpverleners.

360-graden video’s bieden welzijnsprofessionals de mogelijkheid om virtuele omgevingen te creëren, waardoor cliënten op afstand kunnen deelnemen aan therapeutische sessies of groepsactiviteiten. Deze virtuele betrokkenheid vergroot de toegankelijkheid van welzijnsdiensten en bevordert een gevoel van gemeenschap.
Ook biedt dit deelnemers of clienten de mogelijkheid om onafhankelijk van mobiliteit of gezondheid, deel te kunnen nemen aan cultuur en evenementen.

Bovendien kunnen hulpverleners met behulp van 360-graden video’s gepersonaliseerde zelfhulpmodules aanbieden, waardoor cliënten zelfstandig en op hun eigen tempo aan hun welzijn kunnen werken. Deze aanpak bevordert empowerment en zelfregie in de welzijnssector.

Soorten producties
Voor de welzijnssector bieden wij verschillende soorten (interactieve) producties aan. Deze zijn onder andere, maar niet gelimiteerd aan:

_VR-Traning
VR-TRAINING

In een VR-training kunnen sociaalwerkers interactief getraind worden om bijvoorbeeld om te gaan met diverse gebeurtenissen en gesprekstechnieken en empathie trainen. Deze productiesoort is veelal informatief en kan zowel interactief als niet-interactief ingezet worden om mensen te trainen.

_VR-Beleving
VR-BELEVING

VR-belevingen zijn bedoeld om een meeslepende en immersieve ervaring aan te bieden op zo’n manier dat de gebruiker het gevoel heeft daadwerkelijk op de opgenomen locatie of in de weergegeven situatie aanwezig te zijn. De gebruiker hoeft dus niet live aanwezig te zijn en kan er overal bij. Denk aan een rustige wandeling op het strand of in het bos.

_VR-Voorlichting
VR-VOORLICHTING

Een VR-voorlichtings kan ingezet worden om kennis over te dragen en mensen voor te lichten over een bepaald onderwerp of thema. Denk aan zelfzorg en stressmanagement. Door eventueel interactieve mogelijkheden kan de voorlichting gepersonaliseerd worden voor een meer immersieve leerervaring.

VR-CASUS

Een VR-casus kan door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden en realistische voorbeelden ingezet worden om een situatie op verschillende mogelijkheden te analyseren, daarvan te leren en hiermee bepaalde processen te verbeteren. Denk aan het direct ervaren van pestgedrag.

_VR-Assesment
VR-ASSESMENT

In een VR-assesment kunnen opgedane kennis en vaardigheden getoetst worden in praktijkvoorbeelden, waardoor een situatieschets ontstaat en er goed bekeken kan worden of de deelnemer in de desbetreffende situatie naar behoren handelt. Dit leidt tot directe terugkoppeling en continue professionele ontwikkeling. Denk aan bijvoorbeeld een meerkeuzetest die inzoomt op het pestgedrag en de gevolgen daarvan.

_VR-Workshop
VR-WORKSHOP

Een VR-workshop is een workshop die plaatsvind in een Virtual Reality omgeving en over het algemeen in groepsverband wordt gedaan. Deelenemers kunnen via deze technologie kennis opdoen, opdrachten onder begeleiding uitvoeren, samenwerken, communiceren en praktische vaardigheden ontwikkelen. Dit bevordert de samenwerking en efficiëntie. Denk aan een workshop over levensdoelen stellen, waarbij met behulp van VR deze gevisualiseerd kunnen worden.

_VR-Liveregistratie
VR-LIVEREGISTRATIE

Een VR-liveregistratie is een real-time opname van een gebeurtenis of activiteit die wordt vastgelegd met behulp van Virtual Reality-technologie. Kijkers kunnen gebeurtenissen ervaren als bezoekers. Tevens is er een mogelijkheid om een liveregistratie interactief te maken, waarbij kijkers meer keuzevrijheid hebben in het standpunt van waaruit zij het evenement willen beleven. Denk aan een muziekfestival of een theatervoorstelling.

_VR-Presentatie
VR-PRESENTATIE

Een VR-presentatie is een manier van presenteren, waarbij sprekers en deelnemers van Virtual Reality-technologie gebruik kunnen maken om content te presenteren en te ervaren. Denk aan virtuele slideshows bekijken, 3D modellen manipuleren. Hiermee kunnen complexe onderwerpen op een visueel aantrekkelijke en boeiende manier gepresenteerd worden, waardoor de informatie duidelijker wordt en beter blijft hangen. Denk aan innovatieve benaderingen van welzijnszorg en gemeenschapsprogramma’s.

Uiteraard is er meer mogelijk dan alleen deze bovengenoemde voorbeelden. Neem voor meer informatie contact met ons op.