CONTACT

LEM BEVINDT ZICH IN HET GEBOUW VAN LUXUS MEDIA GROUP B.V.

BIJ LEM KUNT U GRATIS PARKEREN OP EIGEN TERREIN

Telefoonnummer

+31 (0)35 – 22 100 99

ALGEMENE INFO

info@luxusengagingmedia.com

AANVRAAG OFFERTES

proposal@luxusengagingmedia.com

facturatie leveranciers

administration@luxusengagingmedia.com

Virtual studio verhuur

rental@luxusengagingmedia.com

volg ons

STUUR ONS EEN BERICHT!

    Hoofdkantoor Luxus Engaging Media B.V.
    Honingstraat 14B
    1211 AW Hilversum

    Openingstijden:
    Ma t/m Vr 10:00 – 17:00

    ROUTE PER AUTO

    Het kantoor van LEM beschikt over eigen privé parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren en uw elektrische voertuig kunt opladen.

    Vanaf de A27 of de A1, rijdt u richting het mediapark. Vanaf daar volgt u de borden ‘Centrum’. Als u bij het marktplein bent rijd dan rechtsaf de Honingstraat in. Na ongeveer 100 meter ziet u aan uw rechterzijde een steeg met het bord van LMG, de moedermaatschappij van LEM.

    ROUTE PER OPENBAAR VERVOER

    Route met OV naar Luxus Engaging Media Vanuit Hilversum centraal loopt u rechtdoor de Leeuwenstraat in. Aan einde van de Leeuwenstraat slaat u rechtsaf de Groest op, deze weg blijft u volgen en loopt vervolgens het marktterrein op. Aan uw rechterkant op het marktterrein ziet u bioscoop VUE, aan het einde van het marktterrein ziet u aan uw linkerkant brommerzaak Casteelen, waar u de Honingstraat inloopt tot u aan uw rechterzijde een bord van Luxus Media Group B.V. ziet. LEM is in hetzelfde gebouw als Luxus Media Group B.V. gevestigd.

    LUXUS ENGAGING MEDIA B.V.

    AFSPRAAK MAKEN ?

    Maak hieronder uw afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen wij uw vraagstuk in beeld en bespreken we alle mogelijkheden die onze Virtual Reality oplossingen u kunnen bieden. Of plan kosteloos een VR Demo-afspraak in, zodat u zelf de kracht en voordelen van VR ervaart. Deze Demo-afspraak kan zowel bij ons als bij u op locatie plaatsvinden.

    FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

    Virtual Reality (VR), letterlijk virtuele werkelijkheid of virtuele realiteit, is een vorm van media technologie die een wereld kan creëren waarin de gebruiker het verschil daarvan met de echte wereld om zich heen nauwelijks kan onderscheiden.
    Uit onderzoek blijkt dat onze hersenen het verschil tussen de werkelijkheid en de bewegende beelden zoals video al nauwelijks van elkaar kunnen onderscheiden. VR is vele malen realistischer, waardoor het nog meer als realiteit wordt ervaren door de hersenen.

    VR-video’s bieden een overvloed aan voordelen. Ze bieden een onderdompelende ervaring, verhogen de veiligheid door risicovolle scenario’s te simuleren, en besparen kosten op lange termijn. Omdat de geprojecteerde omgeving zo realistisch is, ervaart je brein het alsof je er middenin staat en een actieve deelneemer bent, in plaats van een toeschouwer. Uit de wetenschap blijkt daarnaast dat het de impact verhoogt op emotioneel gebied, op het gevoel en op de hersenen, waardoor ervaringen en informatie die met behulp van VR gebracht worden beter blijven hangen.

    De beelden en geluiden die in VR getoond worden helpen allereerst om de cliënt beter te laten beschrijven wat er in hem omgaat tijdens bepaalde situaties. Dit leidt tot een beter begrip van de problematiek van de cliënt en helpt dus ook om met een passender behandeling te komen.

    Daarnaast helpt VR om te oefenen met situaties en het geleerde in de praktijk te brengen in de veilige setting van de therapiekamer. Dit vergroot het zelfvertrouwen en vergroot de kans op een succesvolle vertaling naar de praktijk.

    Bedenk bij een cliënt of het inzetten van VR tijdens de therapie kan bijdragen aan een beter of sneller resultaat. Introduceer als eerste de VR-bril met een ontspannende VR belevingsvideo, daarmee kan alvast aan de bril en de bediening van de bril worden gewend. Pas in de volgende sessie de eerste video toe die u wilt inzetten voor uw behandeling. Gebruik deze om inzicht te krijgen in de problematiek. Bij een angstbehandeling zijn dit bijvoorbeeld de optredende emoties, gedachten en plekken in het lichaam waar de emotie zich manifesteert. Oefen in de volgende sessies met de cliënt met het toepassen van bijvoorbeeld helpende gedachten en coping styles, waarmee u het zelfvertrouwen van de cliënt vergroot om het oefenen in de praktijk eerder op te pakken. 

    VR-brillen hebben in de meeste gevallen voldoende ruimte tussen de lenzen en het hoofd zodat ook brildragers de headsets kunnen gebruiken. Bij lichte ametropie kan de instelling van de beeldscherpte een bril overbodig maken. Als je echter een bijzonder brede bril gebruikt, moet je zorgvuldiger meten bij het kopen van een virtual reality-systeem. Met een VR-bril voor smartphones ligt het anders. Niet alle modellen bieden voldoende ruimte voor een bril.

    Als de fysieke en visuele sensaties niet overeenkomen, kan dit misselijkheid veroorzaken. De evolutie heeft ons gevormd door het feit dat dergelijke tegenstrijdigheden vaak verband houden met vergiftiging. Net als bij reisziekte, reageren onze hersenen op dergelijke afwijkingen met misselijkheid: als iets ons vergiftigt, moeten we ervan afkomen en overgeven. Hoe beter de grafische weergave en de resolutie van de virtuele realiteit, hoe lager het risico op misselijkheid. De framesnelheid moet vooral 90 frames per seconde zijn. Veel patiënten kunnen het risico ook minimaliseren door er geleidelijk en langzaam aan te wennen.

    De VR bril heeft een headset die makkelijk te reinigen is. Gebruik hiervoor schoonmaakdoekjes met minimaal 60% alcohol. Vervang de foam van de headset voor een makkelijker te reinigen variant en/of gebruik wegwerpmaskers. Deze kunt u bijbestellen.

    Langdurig dragen van een VR-bril kan oogvermoeidheid veroorzaken, dit is een vergelijkbaar effect met langdurig werken achter een computerscherm. Dit kan leiden tot symptomen zoals droge ogen, wazig zicht, geïrriteerde ogen en hoofdpijn. Daarom adviseren wij om niet langer dan 20 minuten achter elkaar een VR-bril te dragen.

    Als de fysieke en visuele sensaties niet overeenkomen, kan dit misselijkheid veroorzaken. De evolutie heeft ons gevormd door het feit dat dergelijke tegenstrijdigheden vaak verband houden met vergiftiging. Net als bij reisziekte, reageren onze hersenen op dergelijke afwijkingen met misselijkheid: als iets ons vergiftigt, moeten we ervan afkomen en overgeven. Hoe beter de grafische weergave en de resolutie van de virtuele realiteit, hoe lager het risico op misselijkheid. De framesnelheid moet vooral 90 frames per seconde zijn. De VR producties van LEM zijn op om deze reden op de hoogst mogelijke kwaliteit opgenomen.

    Op de pagina Prijzen (klik hier) kunt u meer informatie vinden over de 3 pakketten die LEM hanteert. Een VR productie kan al vanaf €2.495 gerealiseerd worden, maar daarnaast kan LEM met u meedenken over bestaande subsidieregelingen waarmee uw VR productie nog voordeliger of soms zelfs gratis te realiseren is.

    Bij het opleveren van uw VR-productie geven wij een korte instructie voor de bediening van de VR-bril en hoe u uw productie het beste in kunt zetten. Maar voor meer uitleg over de mogelijkheden van VR in de praktijk in uw sector, bieden wij ook trainingen aan. Deze kunnen 1 op 1 gegeven worden, of in groepen. Informeer naar de mogelijkheden en kosten hiervan.

    De voordelen van VR zijn legio. De video’s zijn een waardevolle aanvulling op bestaande behandelingen en trainingen om situaties te oefenen die anders buiten het bereik van de behandeling zouden vallen omdat het te duur of te gevaarlijk is.

    VR helpt om angsten te overwinnen in de veilige setting van de therapie- of trainingsruimte. VR helpt om inzicht te krijgen in de situaties van anderen en het effect van eigen handelen in die situaties. VR helpt bij therapie met het opwekken van de wil om te veranderen.

    VR is overal te gebruiken, ook bij cliënten op locatie. De inzet van 360 graden videotherapie vergroot de effectiviteit en de efficiëntie van het zorgproces.

    Levensechte ervaring helpen bij het oproepen van de gewenste behandelsituatie en trainingssituatie.

    De inzet van virtual reality voor training of casussen leidt op lange termijn tot lagere kosten. Uit onderzoek waar een simulatietraining in VR met een echte training werd vergeleken blijkt dat de kosten zo’n 60% lager zijn. Dit wordt bevestigd door een onderzoek van PwC.

    Virtual Reality is gemaakt voor verschillende toepassingen, in eerste instantie was het puur voor entertainment bedacht. Maar er is inmiddels veel meer mogelijk dankzij deze techniek, zoals trainingen, het testen van producten die nog niet in productie zijn, therapie- en revalidatie ondersteuning en ontspanning door middel van VR.

    Afhankelijk van het soort VR-bril dat u kiest, kunt u mee kijken op een ander apparaat terwijl de deelnemer de VR-bril opheeft. Dit kan bijvoorbeeld met de Pico bril. Wij adviseren u graag welke bril het beste bij uw wensen past en kunnen deze indien gewenst ook voor u leveren.

    Voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe vorm van beleving, biedt een VR-bril een geheel nieuwe dimensie aan video’s en live-evenementen, trainingen en therapie. Het brengt de werkelijkheid dichterbij en creëert een intensere en boeiendere ervaring met groter resultaat als het gaat om leren, ontwikkelen en therapie.